OMRÅDET

Strand, skov og eng

Møn Strandcamping ligger i et unikt og afvekslende naturområde i Ulvshale, som er dannet af Møns Klint. Campingpladsen er omgivet af strand, eng og urørt skov, som giver området og campingpladsen en helt speciel stemning.

Pladsen ligger midt imellem Middelalderbyen Stege og den brofaste ø Nyord – og ligger  nærheden af massevis af spændende mønske oplevelser.

USPOLERET NATUR

Engene og fuglene

De store engarealer ved Ulvshale og Nyord har altid været afgræsset, og området er et fint spisekammer for de tusindvis af fugle, som hvert år passerer og lander i området ved Ulvshale og Nyord. Området besøges også af sjældne fugle som vandrefalke, ørne og traner, som ikke er et sjældent syn i området.

GAMMEL & ANDERLEDES

Skoven

Skoven ved Ulvshale er ikke en hvilken som helst skov. Den magre jord som danner grobunden for den artsrige skov er meget mager, hvilket medfører at skoven vokser meget langsomt. Egetræet er det mest almindelige træ i skoven, men du kan opleve mange træarter i området.

Skoven passes som urørt skov, og der er derfor mange væltede og døde træer i skoven, som giver god næring til mange forskellige dyr og planter. I kan blandt andet finde mange sjældne arter som svampen “Lindeskive” eller natsommerfuglen “Mørk ege-ordensbånd”.